Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Α ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

 Η Π.Σ. Περιστερίου κατάκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας, ενώ ο πρώην πρωταθλητής επί σειρά ετών Σ.Ο. Καβάλας κατάφερε να κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδας.
 

 Η Π.Σ. Περιστεριου κατέκτησε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το πρωτάθλημα Ελλάδας 2011 στην Ερέτρια Ευβοίας. Η πρωταθλήτρια με την προσθήκη κορυφαίας σκακίστριας του κόσμου Judit Polgar και με την παρουσια Vassily Ivanchuk (7η θέση στην παγκόσμια κατάταξη), αλλά και πολλών πρωταθλητών Ελλάδας κάθε ηλικίας στην ομάδα του Περιστερίου, έκανε να φαντάζει η κατάκτηση του πρωταθλήματος μονόδρομος.Χάρη σε αυτή την ποκιλιά παικτών διαμορφώθηκαν παρτίδες υψηλού επιπεδου με διαφορετικά στυλ παιχνιδιού.

 
 Η μόνη ομάδα που μπόρεσε να "αντισταθεί" ήταν η επί σειρά ετών πρωταθλήτρια ομάδα του Σ.Ο. Καβάλας. Απέσπασε ισοπαλία στη μεταξύ τους αναμέτρηση και κατέκτησε την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Μάλιστα η ομάδα της Καβάλας κατάφερε να κερδίσει την ομάδα της Π.Σ. Περιστερίου στη φάση των οκτώ του Κυπέλλου Ελλάδας. Επίσης πριν κατακτήσει το κύπελλο απέναντι στη Λ.Π. Φλώρινας έδωσε και "δεύτερο χτύπημα" στον ημιτελικό στο αδελφικό σωματείο της Στέγης την Σ.Α. Κορινθίας  “Ο Αργοναύτης”. Τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα στο πρωτάθλημα η Ε.Ε.Σ. Κορυδαλλού και ο Φυσιολάτρης Νίκαιας.


 Η μείωση των σκακιέρων από 12 σε 8, έκανε να λείψει κατά πολύ το ελληνικό χρώμα. Το ελβετικό σύστημα των μόλις εφτά γύρων για 34 ομάδες ήταν αρκετό για να αναδείξει μόνο τον πρωταθλητή και να αφήσει αδικημένους καποιους απο τους 14 συμμετέχοντες που υποβιβάστηκαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τρίτη ομάδα της βαθμολογίας Ε.Ε.Σ. Κορυδαλλού δεν αντιμετώπισε ούτε την πρωταθλήτρια Π.Σ. Περιστερίου, ούτε την τέταρτη ισοβαθμούσα ομάδα του Φυσιολάτρη Νίκαιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου